donderdag, 13. oktober 2011 - 10:25

'Blaffende honden bijten niet', maar het 'blaffende' baasje wel

Maarssen

Een baas van een hondje werd woensdagavond door twee mannen mishandeld, die een andere hond uitlieten.

Rond 22.20 uur liet een 23-jarige man uit Maarssen in de wijk Antilopespoor zijn hond uit. Hij zag dat een grote hond op zijn hondje af kwam lopen. Hij hield met zijn been de hond op afstand, maar zag vervolgens twee mannen op hem af komen, waarvan één verbaal zeer agressief tegen hem was. Kennelijk was dat de baas van de hond. De Maarssenaar voelde zich dermate bedreigd, dat hij naar huis rende, maar daarbij zijn huissleutels verloor. De twee mannen en de hond renden achter hem aan.

Bij zijn woning bonsde de Maarssenaar op de deur en zijn vriendin deed open. Hij vluchtte de woning binnen, waarbij hij werd achtervolgd door de twee mannen en de hond. De agressieve man gaf hem vervolgens een vuistslag en bedreigde de vriendin verbaal met de dood. Daarna gingen de twee mannen met de hond ervandoor.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. De verdachten werden niet meer in de omgeving aangetroffen. Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op en is naar de eerste hulp van een ziekenhuis gegaan. Hij deed aangifte van mishandeling. Zijn vriendin deed aangifte van bedreiging en huisvredebreuk. De politie zet het onderzoek naar de twee verdachten voort.
Provincie:
Tag(s):