woensdag, 16. november 2011 - 10:54

Blik op de Weg ingezet bij nasleep ramp Grolsch Veste

Hilversum

De cameraploeg van het AVRO programma Blik op de Weg was bij toeval getuige van de melding dat er bij de verbouwing van de Grolsch Veste in Enschede iets grondig misging. Op 7 juli 2011 stortte een deel van het dak van het stadion van FC Twente in. Hierbij vielen 2 dodelijke slachtoffers en 15 gewonden.

Bij de eerste melding van het incident was meteen de ernst van het ongeval duidelijk, zo blijkt ook uit de beelden. Alle politie-eenheden die op dat moment beschikbaar waren moesten zich melden bij het stadion. Zo ook de camera-auto die toevallig die dag draaide met het team van Blik op de Weg. In plaats van de normale politiecontroles uit te voeren krijgt het team de opdracht om de hulpverlening zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met name het vrijhouden van kruispunten blijkt niet altijd makkelijk uit te voeren. Veel langsrijdende mensen hadden de ernst van de situatie niet door.

Presentator Leo de Haas blikt terug: “Het was ontroerend om te zien hoe mensen aan hun dagelijkse routine wilden vasthouden om zo de ernst van de ramp niet volledig tot zich door te hoeven laten dringen.”

Verder in deze aflevering: alcoholcontroles. Heeft het eten van bijvoorbeeld een kersenbonbon sterke invloed op een blaastest? Ook volgen we een alcoholcontrole na het Zwarte Cross Festival. Daarnaast treffen we een brandende auto aan op de vluchtstrook. Het is sowieso druk op de vluchtstrook in deze aflevering: de politie treft eerst een wandelende vrouw aan op de vluchtstrook omdat ze met autopech kampt. Even later ontmoeten ze ook een wandelende man op dezelfde strook. Vervolgens wordt nog een jongeman aangehouden die grote haast lijkt te hebben waar hij op dat moment een goede reden voor heeft.

'Blik op de Weg', vrijdag 18 november bij de AVRO om 22.25 uur op Nederland 1.
Provincie:
Tag(s):