woensdag, 14. december 2011 - 9:13 Update: 08-07-2014 0:55

Blind doet stapje terug en waait mee met Bergkamp-Jonk-wind

(ElfVoetbal)Johan Derksen vertelde het maandagavond opnieuw op de landelijke televisie, maar het blijkt nu ook weer te kloppen. Danny Blind maakt zich ook in zijn nieuwe taak van technisch directeur ad-interim dienend aan de heersende krachten bij Ajax.

"De directie, waar ik deel van uitmaak, krijgt vanuit het technische hart adviezen over deze spelers. Ik ga vervolgens met de zaakwaarnemers en de spelers aan de slag", vertelt de oud-international op de website van zijn club. Dat betekent dat Blind de taken uitvoert die hij krijgt. Juist vanuit het kamp, die hem liever vandaag dan morgen ziet vertrekken.

Maandag kreeg Blind echter zijn gelijk van de rechtbank in Haarlem, die zijn benoeming tot technisch directeur ad interim goedkeurde. De voorgenomen benoemingen van de statutair directeuren Louis van Gaal en Martin Sturkenboom werden wel opgeschort. Blind, die alle winden in Amsterdam lijkt te overleven, zegt nu dus keurig 'ja' en 'amen' tegen hoofd opleidingen Wim Jonk, assistent-trainer Dennis Bergkamp en hoofdtrainer Frank de Boer. Het blok dat radicaal achter Johan Cruijff staat en een kort geding aanspande.

Blind dacht het na zijn aanstelling samen met Sturkenboom voor het zeggen te hebben op De Toekomst, maar heeft dus een stapje terug gedaan. Opvallend, omdat president-commissaris Steven ten Have tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders Blind tot baas had gebombardeerd.
Categorie:
Tag(s):