donderdag, 22. december 2011 - 10:19

Blindengeleidehond overleden na aanrijding

Nieuwleusen

De 4-jarige blindengeleidehond van een 51-jarige visueel gehandicapte inwoner uit Nieuwleusen is op woensdag rond 14.15 uur vermoedelijk aangereden door een auto en ten gevolge daarvan overleden.

De blindengeleidehond Minusch werd door zijn visueel gehandicapte baasje uitgelaten in het parkje nabij de Eshuisweg te Nieuwleusen. De hond liep daarbij los. Vermoedelijk heeft de hond ook over de rijbaan gelopen. Op enig moment hoorde zijn begeleider het geluid van een auto komende uit de richting van de Zanspur / Den Hulst. Vermoedelijk heeft deze auto zijn hond aangereden.

De auto reed na de aanrijding zonder te stoppen door. De hond bleef gewond op straat liggen. Een onbekend gebleven automobiliste heeft de hond overgebracht naar de dierenkliniek, alwaar alles in het werk is gesteld om de hond te helpen. Helaas mocht dit niet meer baten.

De hond overleed aan zijn verwondingen. De 51-jarige eigenaar van de hond is zeer ontdaan. Naast het emotionele verdriet is het gemis van de blindengeleidehond voor hem een enorme beperkingen in zijn mobiliteit.
Provincie:
Tag(s):