zaterdag, 5. februari 2011 - 13:25

Bloedblok afgenomen na ongeval

Malden

Vrijdagavond rond 21.35 uur werd melding gemaakt van een aanrijding tussen een fietser en snorfietser op de Groesbeekseweg in Malden.

De snorfietser raakte naar het zich laat aanzien ernstig gewond. Politie, ambulancedienst en ook de traumahelikopter rukten uit.

Agenten troffen op de ongevalslocatie de melder naast het slachtoffer, die niet aanspreekbaar op de grond lag. De 59-jarige bestuurder van de snorfiets, afkomstig uit Groesbeek, bleek onder meer ernstig gewond aan zijn hoofd. De fietser heeft de hulpdiensten gewaarschuwd en eerste hulp verleend.

Een traumahelikopter landde op het zweefvliegveld vlakbij waarna politieagenten het medisch team naar de gewonde man brachten. De 59-jarige is vervolgens (zover nu bekend) per ambulance naar het UMC St Radboud vervoerd.

Specialisten van VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) kwamen voor technisch sporenonderzoek aan zowel de weg als de fiets en snorfiets. De snorfietser kwam vanuit de richting van Malden. Vermoedelijk heeft hij onvoldoende rechts gereden. Of beide bestuurders elkaar daadwerkelijk geraakt hebben is vanuit dit technisch onderzoek niet vastgesteld. Wel voerden beiden verlichting.

Agenten roken tijdens de hulpverlening bij de 59-jarige een sterke alcohollucht. Daarom is in het ziekenhuis een bloedblok afgenomen voor verder onderzoek naar rijden onder invloed. De politie zal nog verdere verklaringen gaan opnemen.
Provincie:
Tag(s):