zaterdag, 8. januari 2011 - 14:21 Update: 08-07-2014 0:27

Bobby Farrell 'Boney M.'(61) herdacht

Amsterdam

Zaterdag is de vorige week overleden artiest Bobby Farrell 'Boney M.' herdacht in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Tientallen mensen waren op de herdenking afgekomen. Naast dochter Zanillya Farrell en familieleden was ook de originele bezetting van Boney M. aanwezig. Het ging om de zangeressen: Liz Mitchell, Marcia Barrett en Maizie Williams. Het is voor het eerst sinds het uiteenvallen van de popgroep in 1986 dat de leden weer bij elkaar zijn.

Tijdens de bijeenkomst werd jazz en soulmuziek gespeeld. 'Daddy Cool' Farrell werd daarna naar begraafplaats Zorgvlied gebracht.

Dood Bobby Farrell

Bobby Farrell is donderdagochtend op 61-jarige leeftijd overleden in zijn hotelkamer in Sint-Petersburg. Hij stierf aan hartfalen.

Farrell werd geboren op Aruba als Roberto Alfonso Farrell. Op zijn vijftiende werd hij zeeman, en twee jaar later vestigde hij zich in Noorwegen. Vervolgens verhuisde hij naar Nederland, en daarna naar Duitsland. Hij was daar diskjockey en danser toen producer Frank Farian hem in 1976 vroeg als zanger voor de tweede bezetting van Boney M.

Nadat Farrell in interviews had geklaagd over zijn werksituatie werd hij in 1982 vervangen door Reggie Tsiboe. Farrell begon vruchteloos een solocarrière en kreeg tenslotte hulp van Farian die voor Farrell en Boney M de hit Happy Song produceerde en Farrell in 1985 weer terughaalde naar Boney M. In 1986 stopte de groep, om in 1988 weer bij elkaar te komen. In 1989 viel het doek opnieuw. Farrell trad sinds 1992 op met een eigen Boney M-formatie: Boney M featuring Bobby Farrell.
Categorie:
Tag(s):