dinsdag, 21. juni 2011 - 15:57

Boefjes gaan bossen opruimen

Den Haag

De kans dat je in het bos een boef tegen het lijf loopt wordt groter nu Reclassering Nederland en Staatsbosbeheer werkgestraften de rommel in de Nederlandse bossen- en natuurgebieden gaan laten opruimen.

'Van het opruimen van zwerfvuil in bossen tot het onderhoud van openbare natuurgebieden van Staatsbosbeheer: met nuttig werk bewijzen delictplegers een dienst aan de samenleving', aldus Sjef van Gennip, algemeen directeur van Reclassering Nederland. 'Wij zien onze samenwerking met Staatsbosbeheer als een goede kans om te laten zien dat werkgestraften iets zichtbaars terugdoen voor de maatschappij.'

Staatsbosbeheer beheert natuurgebieden voor 16 miljoen Nederlanders. Daarbij werkt Staatsbosbeheer nauw samen met verschillende organisaties die maatschappelijk verantwoorde projecten uitvoeren. Zo heeft Staatsbosbeheer in heel Nederland wekelijks groepen veroordeelden aan het werk. Zij verwijderen plantengroei op fietspaden, snoeien bomen en struiken en onderhouden wandelpaden en parkeerplaatsen.

Het beheer van natuurgebieden vraagt veel mensenhanden. Staatsbosbeheer is dan ook blij met de hulp. Werkgestraften doen op deze manier iets terug voor de samenleving. Op een aantal plekken werken werkgestraften al in de natuur, maar de samenwerking tussen Reclassering Nederland en Staatsbosbeheer krijgt een structureel karakter en wordt landelijk geïntensiveerd.
Provincie:
Tag(s):