maandag, 18. juli 2011 - 18:06

Boeiend werk gezocht!

Leeuwarden

'Jongeren kunnen het zelf wel!' Met deze visie heeft de gemeente Leeuwarden een uniek project uitgewerkt, waarbij een kernteam van 5 jongeren wordt begeleid om 50 andere jongeren te selecteren, die in aanmerking komen voor een Beroeps Begeleidend Leren (BBL) baan. De BBL-baan betekent dat jongeren vier dagen per week werken en één dag naar school gaan.

Deze selectie van 50 jongeren is gemaakt nadat de gemeente Leeuwarden een voorselectie had gemaakt van 150 kanidaten door alle werkloze jongeren persoonlijk te benaderen.

In de zomerperiode gaan de jongeren op werkstage. Doel van de werkstages is om te ervaren welke baan het beste bij de jongeren past. Daarnaast gaan zij zelf actief werkgevers benaderen voor het vinden van de BBL-baan die bij hen past. Mocht de jongere zelf geen werkgever vinden per 1 september, dan heeft het werkgeversteam van de gemeente Leeuwarden of uitzendbureau Carrièresprong een passende vacature voor hen beschikbaar.

Voor een BBL- baan heb je ook een werkgever nodig. Ook deze werkgeversbenadering doen de jongeren zelf. Hierbij worden advertenties gezet in de Leeuwarder Courant en een website www.banenkansen.nl (na 20 juli live) gelanceerd. Op deze website stellen de jongeren zich voor via een filmpje die ze zelf gemaakt hebben.

Tijdens een werkgeversbijeenkomst kunnen werkgevers persoonlijk kennismaken met de jongeren. Na de projectinformatie van wethouder Thea Koster kunnen beiden ter plekke vervolgafspraken maken voor een sollicitatiegesprek voor een BBL-baan of voor een werkstage. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 juli vanaf 19.30 uur in het WTC Hotel. De media is van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst ook aanwezig te zijn.
Provincie:
Tag(s):