zaterdag, 3. december 2011 - 11:09 Update: 08-07-2014 0:55

‘Boerenkansdag’ op 15 december 2011 in De Glind

‘Stoppen of doorgaan?’ Veel agrarische ondernemers stellen zich momenteel die vraag. Het 3-jarig project ‘Boerenkans’ van het ministerie van Economische zaken, landbouw en innovatie (voorheen LNV) speelt daar 15 december 2011 op in met de 'Boerenkansdag', een gratis oriëntatiedag voor de agrariër.

Deze dag vindt plaats in Glindster in De Glind. Coaches en (belasting)adviseurs helpen deelnemers in gesprekken en workshops verder in hun besluitproces wat te doen met hun bedrijf.

De gemeente Barneveld ondersteunt dit initiatief en beveelt deze oriëntatiedag daarom van harte aan bij alle agrariërs die deze vraag herkennen. Stoppen of doorgaan kan immers een erg moeilijke keuze zijn. Daarom is het goed dat agrariërs de gelegenheid krijgen om hun vragen (gratis) voor te leggen aan professionele adviseurs en om belangrijke informatie te verzamelen.

Stoppen of doorgaan? Een neventak beginnen of deze verder ontwikkelen? Aan het werk gaan als zzp-er of in loondienst? Iets heel anders opzetten, op dezelfde locatie of ergens anders?

De gemeente hoopt dat ondernemers, die zich met deze vragen bezig houden, deze Boerenkansdag gebruiken om hun kansen te verkennen. In het programma komen onder meer via 'speeddaten' diverse aspecten van het agrarisch bedrijf aan de orde: fiscaliteit, loopbaanadvies, agrarisch vastgoed, 'multifunctionele' landbouw, werken in loondienst en sociaal-emotionele aspecten. U kunt daarnaast ervaringen uitwisselen met andere ondernemers, relevante publicaties en brochures meenemen en contact leggen met vrijwilligers van de ZOB (Zorg Om Boer en Tuinder). De gemeente Barneveld is aanwezig met informatie over het bestemmingsplan en over mogelijkheden voor ‘functieverandering’; dat is de regeling voor het terugbouwen van een nieuwe woning of een niet-agrarisch bedrijf na beëindiging van een agrarisch bedrijf.

De Boerenkansdag wordt gehouden op donderdag 15 december in Glindster, Rudolphlaan 2, De Glind. De ontvangst met koffie is om 10.15 uur. Het programma duurt tot 14.30 uur.
Aanmelden kan tot en met 6 december 2011 via de website van het project: www.boerenkans.nl. Daar kunt u ook uw keuze voor twee workshops aangeven.
Categorie:
Tag(s):