zondag, 3. juli 2011 - 17:31

Bootdieven opgepakt in Roermond

Roermond

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie jongemannen van 18, 20 en 21 uit Venlo en Roermond opgepakt voor de diefstal van een boot in Roermond.

De politie kreeg een melding binnen dat er drie personen over een hek klommen bij de jachthaven aan de Maasboulevard. Ter plaatse zagen zij dat er op een landtong drie personen in een bootje stapten en naar de wal toe roeiden. Het lukte de verdachten om op de wal te klimmen en te vluchten. Daarop kamde de politie de omgeving uit en trof het drietal korte tijd later aan in de struiken. De drie mannen hadden inbrekerswerktuig bij zich en zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op de Zuidplas in Roermond werd zaterdagochtend een onbemande vissersboot aangetroffen. Terwijl de politie poolshoogte ging nemen kwam er een melding binnen van een vrouw uit Duitsland die vertelde dat haar boot gestolen was vanaf Oolderhuuske. Het bleek dat de gevonden boot van de vrouw was en het voertuig werd teruggegeven aan de eigenaar. Uit de boot werden vaarbewijzen, accu's en visspullen ontvreemd.
Provincie:
Tag(s):