woensdag, 1. juni 2011 - 12:58

Bosschenaar opgepakt na ophitsen honden

Een 53-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch heeft dinsdagmiddag in het Zuiderpark, nabij de Palestrinastraat bijtwonden opgelopen nadat hij door enkele honden was gebeten.

De eigenaar van die honden, een 37-jarige Bosschenaar, werd woensdagochtend in zijn woning aangehouden. Daar werden ook twee vermoedelijke Bullterriers in beslag genomen.

Het slachtoffer liet zijn hondje uit, dat plotseling door een loslopende hond werd aangevallen. Toen de man zijn hondje optilde, verscheen de vandaag aangehouden Bosschenaar met waarschijnlijk drie aangelijnde honden.

Deze man bedreigde om nog onbekende redenen het slachtoffer en hitste zijn honden op, waarna ze aanvielen en beten. Het slachtoffer werd in zijn been en buik gebeten en hield aan de aanval een bijtwond over. Hierna vertrok de man met de honden. Het slachtoffer deed aangifte en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Uit het ingestelde onderzoek bleek de vermoedelijke identiteit van de eigenaar van de honden. De politie stelde woensdagochtend een buurtonderzoek in. Eventuele getuigen worden met klem verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):