woensdag, 16. februari 2011 - 15:05 Update: 08-07-2014 1:00

Bouwbedrijf Heddes vraagt faillissement aan

Hoorn

Heddes bouwgroep zal geen surseance van betaling aanvragen, maar direct overgaan tot de aanvraag van een faillissement. ‘Dat laat de directie van de Hoornse bouwer weten’, meldt FNV Bouw woensdagmiddag.

Volgens FNV Bouw & Infra had een reddingspoging van de gemeente Hoorn het faillissement mogelijk kunnen voorkomen. "Het instorten van de schouwburg van Hoorn is bij iedereen bekend. De claim van de gemeente die daaruit voort kwam is voor een deel afgedicht via een bankgarantie. Door de garantie gespreid te innen zou er aan kredietwaardigheid gewonnen kunnen worden. Ik zeg niet dat de gemeente het lot van 325 werknemers bepaalt, maar zij weigeren nu mee te werken aan een oplossing. De gemeente wint niets bij dit faillissement. Beter zou zijn het grotere belang in het oog te houden en mee te werken aan een grotere kredietwaardigheid van het bouwbedrijf. Nu zijn er twee grote verliezers," aldus Ben Bleumer, regiobestuurder van FNV Bouw & Infra.

Doorstart
De directie spreekt van een mogelijke doorstart, maar dan in afgeslankte vorm. Bleumer: "Een doorstart door het bedrijf heeft de grote voorkeur voor FNV Bouw & Infra. Maar wij zullen hard inzetten op goede arbeidsvoorwaarden voor de werknemers. Het is onacceptabel als werknemers nog slechts contracten voor de duur van het project krijgen, bijvoorbeeld als de werken worden opgekocht door andere bedrijven."

Eerder al 70 banen verdwenen
Tot slot heeft FNV Bouw & Infra vragen bij de omvang van de afslanking. Bleumer: "Heddes heeft voldoende werk. En in augustus 2010 is het bedrijf al gereorganiseerd. Toen verloren zeventig werknemers hun baan. Het aantal mensen is dus recent afgestemd op de voorraad werk."

Zodra het faillissement uitgesproken is zal FNV Bouw & Infra contact opnemen met de curator’’, aldus FNV Bouw.
Categorie:
Tag(s):