dinsdag, 20. december 2011 - 13:17

Bovenregionale Recherche arresteert groep criminelen

Kennemerland

De Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland heeft dinsdagochtend twee Alkmaarders aangehouden van 42 en 35 jaar op verdenking van betrokkenheid bij een ramkraak die vanmorgen is gepleegd bij een bedrijf aan de Th. van Doesburgweg in Heerhugowaard.

De gestolen buit van deze ramkraak bestond o.a. uit Ipads. Deze buit is vanmorgen door de recherche veiliggesteld.

De aanhoudingen komen voort uit een ingesteld onderzoek van de Bovenregionale Recherche Noordwest Nederland, naar het plegen van snelkraken, ramkraken, bedrijfs- en woninginbraken in Friesland, Noord-Holland, IJsselland en Gelderland en de heling van gestolen goederen. In dit onderzoek kwamen de rechercheurs op het spoor van deze verdachten.
Naast deze twee mannen, werden nog drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het gaat om een 28-jarige man uit Alkmaar en twee vrouwen; een 28-jarige vrouw uit Limmen en een 37-jarige vrouw uit Alkmaar. Alle vijf verdachten zijn zijn vanmorgen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Direct na de aanhoudingen van dit vijftal werden invallen gedaan in woningen en bedrijfspanden. Hierbij werd ondersteuning verkregen van de politie Noord-Holland Noord. De doorzoekingen werden verricht in o.a. Alkmaar, Akersloot en Limmen. Hierbij werden diverse gestolen goederen, afkomstig van ramkraken, snelkraken en inbraken) door de rechercheurs in beslag genomen en meegenomen voor onderzoek. Ook is een aantal auto's in beslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):