donderdag, 24. februari 2011 - 20:46

Brand Amsterdam: Geen gezondheidskundige normen overschreden

Amsterdam

Uit de voorlopige resultaten van het RIVM blijkt dat bij de brand nauwelijks concentraties aan stoffen zijn aangetroffen. Dit laten diverse luchtmetingen zien die het RIVM in de omgeving op straatniveau heeft verricht.

De definitieve meetresultaten worden begin volgende week verwacht, omdat vandaag de laatste monsters zijn genomen en sommige analyses een aantal dagen in beslag nemen.

De concentraties zijn laag gebleven omdat de rook zich direct op enige honderden meters hoogte richting zee heeft verspreid. De meetresultaten van de al onderzochte monsters laten tot nu toe zien dat er geen gezondheidskundige normen zijn overschreden.

In afwachting van de definitieve resultaten van het RIVM blijft het advies van de GGD-en om in het gebied waar de rook overheen is gegaan (vanaf Westpoort, naar Nauerna, Assendelft, Krommenie, Uitgeest, Beverwijk, Heemskerk) het zekere voor het onzekere te nemen en uit voorzorg nog geen gewassen uit de tuin te consumeren, tot meer gegevens bekend zijn. Hetzelfde advies blijft gelden voor het oogsten van gewassen. De definitieve resultaten van het RIVM worden begin volgende week beoordeeld door de Voedsel-en Warenautoriteit (VWA).
Provincie:
Tag(s):