woensdag, 13. april 2011 - 8:58

Brand container veroorzaakt veel schade Albert Heijn-vestiging

Geldrop

Een uitslaande brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag veel schade veroorzaakt aan een Albert Heijn-vestiging aan de Laan van Tolkien in Geldrop.

Bewoners van acht appartementen boven de supermarkt werden geëvacueerd.

De brand brak omstreeks drie uur uit in een container op de laad- en losplaats aan de achterkant van de supermarkt, aldus brandweerofficier Henk van Meerwijk. Het vuur sloeg vervolgens onder het dakbeschot van het magazijn van de supermarkt naar binnen.

Bewoner Jan van der Sanden, die boven de supermarkt woont, waarschuwde de brandweer. "Ik hoorde een jongen op straat roepen: brand, brand, brand. Ik ben gaan kijken en toen ik aan de achterkant de vlammen zag heb ik 112 gebeld. De brandweer was er binnen twee minuten", vertelt Van der Sanden.

Hij is vervolgens alle bewoners van de acht appartementen gaan wekken. "Ik heb overal aangebeld. De een krijg je eerder wakker dan de ander. De meesten zijn met de lift naar beneden gegaan, maar er heeft ook iemand de trap gepakt." De bewoners zijn opgevangen bij buurtgenoten en familie in de buurt.

Volgens brandweerofficier Van Meerwijk werd al snel de code middelbrand gegeven, toen de eerst aankomende politiemensen vlammen op het dak meldden. Niet veel later is opgeschaald naar grote brand. De brandweer rukte uit met drie bluswagens, een hoogwerker, een meetwagen en een wagen met ademhalingsapparatuur.

De brandweer kon de brand beperken tot het magazijn van de supermarkt. Door rook- en roetschade kan Albert Heijn voorlopig niet open, dacht een medewerkster ter plaatse. Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade is nog niets bekend.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):