dinsdag, 8. februari 2011 - 18:09

Brand fabriekshal Lemmer onder controle

Lemmer

Dinsdagmiddag is er rond 16.15 uur een grote brand uitgebroken in een bedrijfshal in het Friese Lemmer. Het gaat om Polem Lemmer, een bedrijf dat polyester verwerkt.

Update 18.15 uur
Op dit moment is bekend dat er 6000 liter polyesterhars is verbrand. Dat leverde een grote rookontwikkeling op. De rook heeft zich over een behoorlijk gebied verspreid en her en der zijn deeltjes neergekomen die niet schadelijk zijn en gewoon kunnen worden schoongemaakt met huishoudelijke reinigingsproducten.

‘Rook is altijd prikkelend, daarom is het verstandig dat mensen niet in de rook blijven. Als u last heeft van irritatie is het zeer waarschijnlijk dat dit verdwijnt kort nadat men weer in de frisse lucht is. Mochten de klachten lange tijd blijven aanhouden dan is het verstandig om contact met uw huisarts op te nemen’’, meldt de gemeente.

Afblussen tijdelijk gestopt
Aanvankelijk steeg de rook hoog op. Vanwege het afbluswerk bleef de rook vervolgens laag hangen en is de brandweer tijdelijk met afblussen gestopt. Mede daarom is via luidsprekerwagens de mensen opnieuw geadviseerd de ramen en deuren voorlopig gesloten te houden. Rond 17.45 uur is het afblussen weer hervat.

Eerdere berichtgeving
De brandweer is aanwezig en probeert de brand te bedwingen en is volop aan het blussen. Bij de brand komt veel zwarte rook vrij. Er is een rookwolk hoog opgestegen en deze waait in de Zuid-Zuidwestelijke richting.

De gemeente Lemsterland, waar Lemmer onder valt, adviseert omwonenden om niet onnodig naar buiten te gaan of om in de rook te gaan staan en om ramen en deuren gesloten te houden.

‘Er zijn geen slachtoffers bij de brand gevallenen en er zijn geen klachten van het personeel van het bedrijf gemeld’, meldt de gemeente. Een groot deel van de bedrijfshallen van Polem Lemmer is verloren gegaan door de brand.
Provincie:
Tag(s):