zondag, 20. maart 2011 - 23:46

Brand in appartementencomplex

Beuningen

Zaterdag rond 17.55 uur werd er brand gemeld in een appartementencomplex aan het Gewelf in Beuningen. Politie, brandweer en ambulance rukten meteen uit voor de nodige hulpverlening, ook de traumahelikopter werd ingevlogen.

De melder gaf aan dat het in zijn woning brandde, met veel vlammen en rook, en dat hij door het raam naar buiten was gesprongen. De brandweer was met meerdere bluswagens aanwezig voor de brandbestrijding, gesproken werd over een middelgrote brand. Iedereen werd verzocht om het pand te verlaten. Twee personen die aan de achterzijde op een balkon stonden zijn met hulp van de brandweerlieden via een ladder gered.

Deze twee mensen en nog een derde persoon hadden wat rook binnengekregen. Zij werden ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken, maar bleken verder in orde.

Tegen half 7 was de brandweer de brand meester en kon er worden afgeschaald. De politie hief de afzettingen op straat op, maar bleef nog even standby. De brandweer heeft daarna met een ventilator rook uit de woningen weggeblazen.
De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.
Provincie:
Tag(s):