vrijdag, 14. januari 2011 - 23:18

Brand in ketelwagen met Ethanol bij Zwijndrecht

zwijndrecht

Op het spoorwegemplacement Kijfhoek bij Zwijndrecht is omstreeks 21.40 uur brand uit gebroken waarbij een wagon in brand is gevlogen. De wagon, gevuld met Ethanol, is door nog onbekende oorzaak lek geraakt. De plas die onder de wagon ontstond is in brand gevlogen. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.

Met een waterscherm probeert de brandweer overslag naar andere wagons te voorkomen. Vlak bij de brand staan enkele ketelwagens waar LPG heeft ingezeten. Volgens de brandweer zijn de wagens leeg, maar nog niet gereinigd. Ook zouden er enkele andere wagons met Ethanol in de nabijheid zijn.

Het is voor de brandweer lastig om bij de brand te komen omdat de wagon is omringd door spoorrails. Van een afstand spuit met water over andere wagons heen om de brand in bedwang te houden.

Vooralsnog is er niet het advies gegeven om ramen en deuren te sluiten. Dit omdat de Ethanol, in de volksmond ook wel alcohol, een schone verbranding heeft.

Meer foto's op Blik op 112

Omstreeks 00.40 uur is de politie begonnen met het ontruimen van enkele woningen die in een straal van één kilometer rond de brand wonen. Het zou volgens de hulpdiensten gaan om 10 woningen aan de Langeweg in Zwijdrecht, Hendrik-Ido_ambacht en Ridderkerk. De bewoners worden ondergebracht in Theater Festino in Zwijndrecht. De brandweer houdt rekening met ontploffing van andere wagons.

In de brandweerkazerne van Zwijndrecht is een actiecentrum ingericht waar de brandweer, politie, Ghor en de burgemeester bijeen.

Door de brand is er beperkt treinverkeer tussen Rotterdam-Lombardijen en Dordrecht. De A16 is tussen Ridderkerk-Zuid en de Drechttunnel afgesloten.

De gemeente heeft het informatienummer 078-6355280 geopend. Daar kunnen mensen terecht met vragen over de brand.

Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):