donderdag, 4. augustus 2011 - 20:58

Brand in stierenstal loopt goed af

Echt-Susteren

In Echt is donderdagavond brand uitgebroken in een stal met 100 stieren. Bij de stalbrand aan de Maasbrachterweg heeft een aantal stieren brandwonden opgelopen, zo meldt de brandweer.

De brand brak rond 18.30 uur uit. De brandweer heeft ongeveer 40 stieren naar buiten gebracht, waarna ze de beesten direct met water hebben gekoeld. De overige stieren zijn in de stal zelf gekoeld. Een aantal dakplaten zijn door de brand naar beneden gevallen en hebben brandwonden bij de dieren veroorzaakt. Een direct gewaarschuwde veearts heeft inmiddels de dieren geinspecteerd en verklaard dat waarschijnlijk alle dieren zullen blijven leven.

De brandweer was met drie blusvoertuigen ter plaatse en kon rond 19.45 uur het sein ‘brand meester’ geven. Het bedrijf is asbestverdacht, dit betekent dat onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf moet uitwijzen of de vrijgekomen deeltjes van de dakplaten inderdaad asbest is. Uit voorzorg is het bedrijf afgezet en worden de nodige maatregelen getroffen. De oorzaak van de brand is niet bekend en zal door de politie worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):