zondag, 17. april 2011 - 22:24

Brand jaagt klanten cafetaria uit

Boxtel

Zondagmiddag rond 17.45 uur is er door nog onbekende oorzaak brand
uitgebroken in een cafetaria aan de St. Severusstraat in Boxtel. Toen de
brand uitbrak stond de zaak vol met klanten, zij wisten de cafetaria binnen
korte tijd te verlaten.

Ook de eigenaar en zijn personeel wisten nadat zij nog wat apparatuur hadden uitgeschakeld het pand veilig te verlaten. De brandweer rukte met groot materieel uit en schaalde op tot middelbrand. Brandweerlieden waren snel ter plekke en konden het vuur snel blussen.

Echter zat er boven het systeemplafond ook nog een brandhaard welke moeilijk te bereiken was. Enkele brandweerlieden hebben daarom een gat in het dak gemaakt om die vuurhaard van bovenaf te benaderen. Ten tijde van de brand werden een naastgelegen appartementencomplex en een andere eetgelegenheid ontruimd.

Burgemeester Van Beers kwam persoonlijk naar de plaats van de brand. Hij liet zich door de brandweer informeren en sprak ook met de ontdane eigenaar van de cafetaria. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling welke ook de nodige schade aanrichtte in enkele naastgelegen panden.

De brand trok veel bekijks en de politie had haar handen vol om al deze toeschouwers op afstand te houden. Over de exacte oorzaak van de brand is momenteel nog niets bekend. Het personeel van de cafetaria rook wel een vreemde vieze lucht die ze niet thuis konden brengen.

Nadat men erachter kwam dat de afzuiger niet optimaal werkte viel korte tijd later een van de bakpannen uit waarna binnen korte tijd de hele zaak vol hing met rook. De brandweer zette twee blusvoertuigen in.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):