donderdag, 28. april 2011 - 16:16

Brand meester bij grote brand in Purmerend

Purmerend

Aan de Netwerk in Purmerend is donderdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. In het gebouw zitten drie bedrijven. De grote rookontwikkeling is in de wijde omtrek te zien.

Update 18.30 uur

De brandweer onderzoekt de vrijkomende rook en roetdeeltjes. Het staat vast dat er geen asbest is vrijgekomen.

De rook is over Purmer Noord getrokken. De rook verspreid zich over het gebied van de Purmer Noord tot aan de Verzetslaan. Er komen roetdeeltjes naar beneden. Deze roetdeeltjes vormen geen gevaar voor de bewoners. Het roet kan worden opgeveegd met stoffer en blik. Daarna de handen wassen met water en zeep. Groente en fruit uit eigen tuin moeten worden gewassen voor ze worden opgegeten.

Rookontwikkeling als gevolg van de brand neemt af maar kan door bluswater tijdelijk toenemen.

Een brandweerman is bij de bluswerkzaamheden gewond geraakt. Hij is behandeld in het ziekenhuis aan een snijwond aan zijn hand. Zijn verwonding is niet ernstig


De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Vooralsnog zijn er geen gewonden gemeld. In het gebouw is o.a. CSP Staalconstructies gevestigd.

Omstreeks 16.30 meldde de brandweer dat het gevaar voor overslag naar naastgelegen bedrijven voorkomen was. De brand is nog niet meester.
Provincie:
Tag(s):