maandag, 6. juni 2011 - 20:49

Brand verwoest horecagelegenheid Oudenbosch

Oudenbosch

Een uitslaande brand heeft vanmiddag een horecagelegenheid aan de Bosschendijk in as gelegd. De eigenaren van het pand liepen door de rook ademhalingsproblemen op. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Roosendaal. Het treinverkeer werd stil gelegd.

Rond 14.00 uur vanmiddag kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een cafetaria. De brand ontwikkelde zich in korte tijd tot een zeer grote brand. Toen de hulpdiensten ter plaatse arriveerden was de brand uitslaand en overgeslagen naar het inpandige restaurant. Direct werden de toegangswegen door de politie afgezet. Omdat het gebouw grensde aan het spoor werd het treinverkeer op de route door de Spoorwegen stilgelegd. In totaal bestreden ongeveer vijftig brandweerlieden met groot materieel het vuur. Ze konden voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen electronicazaak. Deze zaak liep wel rook- en waterschade op.

Door de hevige rookontwikkeling adviseerde de brandweer de omwonenden bij hinder ramen en deuren te sluiten. Na diverse metingen bleek dat de rook geen gevaar voor de volksgezondheid opleverde.

De eigenaren van het pand mochten na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De gemeente Halderberge draagt zorg voor hun opvang. Burgemeester Giel Janssen heeft zich ter plaatse laten informeren. De brandweer gaf om 17.30 uur het sein brand meester te zijn. Het nablussen nam nog enkele uren in beslag. Het pand is door de brand volledig verwoest. De oorzaak is vermoedelijk een defect in de frituur.
Provincie:
Tag(s):