donderdag, 30. juni 2011 - 22:51

Brand verwoest hotel-restaurant op Tiengemeten

Een uitslaande brand heeft een hotel-restaurant op het eiland Tiengemeten donderdag grotendeels in de as gelegd. Niemand raakte gewond.

Rond 17.00 uur brak de brand uit in het hotel waarop dat moment een paar mensen binnen waren en enkele tientallen mensen op het buitenterras zaten. Allen konden tijdig een veilig heenkomen zoeken.

Het hotel was gevestigd in een voormalige boerderij met een rieten kap en brandde grotendeels uit. De brandweer wist te voorkomen dat de aangebouwde woning van de uitbaters ook in brand vloog. Mogelijk heeft deze woning wel rook- en/of waterschade opgelopen.

De brandweer bestreed de brand met meerdere eenheden, waaronder drie tankautospuiten, een ladderwagen en een hulpverleningsvoertuig. Ook een ambulance kwam uit voorzorg ter plaatse, maar het ambulancepersoneel hoefde niet in actie te komen.

Alle voertuigen en personeel moesten vanaf Nieuwendijk met de pontveer over de Haringvliet gebracht worden. De brandweer was de brand om 19.45 uur meester, waarna het nablussen kon beginnen en een ter plaatse gekomen kraanwagen kon beginnen met het weghalen van de nog overeind staande en instabiele muren. In totaal waren enkele tientallen brandweermensen tot laat in de avond actief.
Provincie:
Tag(s):