vrijdag, 21. januari 2011 - 13:09

Brand voormalige vestiging Rabobank

Nieuwegein

Vannacht rond 01.30 uur is er brand ontstaan in de voormalige vestiging van de Rabobank op de Nedereindseweg 30. De brandweer was snel ter plaatse. Vanuit Vianen is assistentie verleent met twee hoogwerkers, daarnaast zijn drie blusvoertuigen en drie overige voertuigen ingezet.

In het gebouw was één persoon van de antikraakwacht aanwezig, deze is met een ladderwagen uit het pand gehaald. Rond 06:00 uur heeft de brandweer de brand onder controle gekregen. In het pand zit asbest.

Risico’s
De brand is grotendeels inpandig gebleven en er was weinig wind. Daardoor is het risico op het vrijkomen van asbestdeeltjes in de lucht uiterst klein gebleven. Om alle risico’s uit te sluiten, heeft de gemeente onmiddellijk een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. De resultaten tonen aan dat er geen asbest aanwezig is in de omliggende terreinen en wegen. Omwonenden hoeven geen voorzorgsmaatregelen te treffen.

Het pand en het bijbehorende terrein eromheen zijn door de gemeente afgesloten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De direct omwonenden worden door de gemeente op de hoogte gebracht door middel van een brief, die huis-aan-huis bezorgd wordt.
Provincie:
Tag(s):