dinsdag, 28. juni 2011 - 13:30

Brandweer Amsterdam 'ten onder aan bezuinigingen'

Amsterdam

De brandweerlieden van Amsterdam Amstelland trekken donderdag 29 juni in een rouwstoet van de Amsterdamse Marnixstraat richting de Stopera waar de gemeenteraad vergadert over de bezuinigingen op de brandweer.

De brandweerlieden vrezen dat de brandveiligheid voor henzelf en de inwoners van de stad ten onder gaat aan de bezuinigingsdrift van de gemeente.

Bovenop de 4,2 miljoen euro die het brandweerkorps Amsterdam Amstelland al heeft bezuinigd in de afgelopen jaren, moet nog eens bijna 5 miljoen euro worden bezuinigd. Daardoor moet onder andere een kazerne in Amsterdam-Zuidoost sluiten. Maar ook ladderwagens en de zevende man op de autospuitwagen verdwijnen. Daarnaast moeten vrijwilligers meer taken overnemen van de beroepsbrandweer.

Abvakabo FNV-bestuurder Fred Bos: 'Het is onverantwoord om arbeidsplaatsen te schrappen op plaatsen waar deze hard nodig zijn. Als gevolg van deze bezuinigingen is de brandweer in noodsituaties minder goed voorbereid, krijgen zij minder ondersteuning en komen zij mogelijk later ter plaatse.'

Tijdens een plechtige manifestatie rond de Stopera roepen de medewerkers van de brandweer de gemeenteraad op om na te denken hoeveel de brandveiligheid van Amsterdam hen waard is.
Provincie:
Tag(s):