maandag, 12. december 2011 - 16:52

Brandweer controleert extra in zorginstellingen in Utrecht

Utrecht

In de komende periode voert de brandweer extra brandveiligheidscontroles in zorginstellingen uit. 'De brandweer doet dit omdat veel instellingen na het sinterklaasfeest hun pand versieren voor de feestdagen', meldt de Veiligheidsregio Utrecht maandag.

Het is belangrijk dat dit op een brandveilige manier gebeurt. Tijdens de controles let de brandweer vooral op de hoeveelheid versiering, hoe deze bevestigd is en of de versiering niet te laag hangt.

Daarnaast letten de inspecteurs op het vrijhouden van vluchtwegen. De controles worden uitgevoerd in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest, Leusden en Woudenberg.

OnaangekondigdDe medewerkers van de brandweer komen onaangekondigd bij de zorginstellingen langs. De inspecteurs krijgen zo een realistisch beeld van de situatie en kunnen daardoor gerichter adviseren.

AdviesAlle zorginstellingen in de regio ontvangen voorafgaand aan de extra controles een folder met informatie. In de folder staan adviezen hoe het pand op een brandveilige manier versierd kan worden. Op www.brandveiligefeestdagen.nl is ook informatie te vinden.
Provincie:
Tag(s):