maandag, 20. juni 2011 - 22:28

Brandweer in rouwstoet naar stadhuis

Amsterdam

Het brandweerkorps Amsterdam-Amstelland kondigt voor volgende week nieuwe acties aan tegen de geplande bezuinigingen van 3,5 miljoen euro op het korps.

Donderdag 30 juni zullen brandweerwagens in rouwoptocht naar het stadhuis rijden.

Honderden brandweerlieden zullen symbolisch 'de veiligheid ten grave dragen' in een rouwstoet naar het stadhuis. De actiedag is gepland op de dag dat de gemeenteraad een beslissing zou nemen omtrent het voorstel, maar het is een week uitgesteld.

Volgens de brandweer komt de veiligheid van de Amsterdammers en de brandweerlieden in gevaar, als er zoveel bezuinigd moet worden. Dat er arbeidsplaatsen verdwijnen is volgens Theo de Boer, de voorman van het actiecomité, nog op te vangen door natuurlijk verloop. Maar het eventuele sluiten van de kazerne in Amsterdam-Zuidoost, minder ladderwagens en minder mensen op een autospuitwagen, gaat volgens de brandweer ten koste van de veiligheid.

Daarnaast zouden vrijwilligers meer taken over moeten gaan overnemen van de beroepsbrandweer. Volgens de Boer zou dit juist meer gaan kosten omdat deze grote groep meer training en opleidingen moeten gaan volgen.
Provincie:
Tag(s):