zaterdag, 19. november 2011 - 14:25

Brandweer in Zaandam geeft sein brand meester

Zaandam

De brandweer heeft vanavond om 23.00 uur het sein brand meester gegeven.
Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Brand meester wil zeggen dat het vuur zich niet verder uitbreidt. Het blussen gaat voorlopig door, mogelijk zelfs de hele nacht.

De brand in het voormalig distributiecentrum van Albert Heijn.
brak zaterdagmiddag rond 12.53 uur uit. Het pand is gelegen aan de aan Vredeweg 42 in Zaandam Zuid uit.

Al snel bleek het om een hele grote brand te gaan. Er werd opgeschaald naar Grip 1. In de omgeving van de brand was veel rook te zien.

Omliggende wegen zijn afgezet voor hulpdiensten. Brandweerkorpsen uit de verre omgeving verlenen assistentie bij de brand. Buurtbewoners wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

Het busverkeer ter plaatse wordt omgeleid. Een woordvoerder van Connexxion liet weten dat dit alleen geldt voor de buslijn vanaf het crematorium tot aan de Sluispolderweg.

De politie heeft zaterdagmiddag een Russisch sprekende man aangehouden, zo laat een woordvoerster weten. De man kwam tijdens de bluswerkzaamheden het brandende pand uitgelopen. Het bleek dat hij last had van ademhalingsproblemen. Nadat hij door ambulancepersoneel verzorgd was, is hij door de politie naar het bureau meegenomen voor verhoor. De politie houdt rekening met brandstichting.

In het pand aan de Vredeweg bevinden zich verschillende bedrijven die zich richten op op- en overslag.
Er zijn geen gewonden gevallen en geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen vrijgekomen.

De brandweer bevestigt dat er geen asbest is in het pand.
Provincie:
Tag(s):