dinsdag, 5. juli 2011 - 20:53

Brandweer 'knipt' vrouw uit auto

Nijmegen

Dinsdagmorgen rond 11.25 uur vond op de Sophiaweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Dit gebeurde ter hoogte van de Theresiaweg.

Drie personen, waaronder een baby, zijn naar het UMC St. Radboud vervoerd. De weg was tijdelijk afgesloten voor hulpverlening en onderzoek.

Na de melding troffen agenten ter plekke in één van de betrokken auto's een inzittende achterin. De 30-jarige vrouw uit 's-Heerenberg, moeder van een baby die ook in het voertuig zat, zat bekneld en werd ondersteund door brandweerlieden. Zij is door de brandweer, en met ondersteuning van ambulancepersoneel, uit de auto gehaald en met vermoedelijk rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Ook de 24-jarige bestuurster van de auto en de baby (die in een maxicosi zat) zijn naar het UMC St. Radboud gebracht voor controle. De bestuurder van de andere auto, een 74-jarige inwoner van Millingen aan de Rijn, bleef ongedeerd. Omdat hij op weg was naar hetzelfde ziekenhuis voor een afspraak, hebben agenten de man daar later afgezet. Maar niet voordat hij als verdachte was gehoord.

Ten behoeve van de hulpverlening en het daarop volgende politieonderzoek is de Sophiaweg tijdelijk afgezet, ter hoogte van de Koning Davidlaan en de rotonde met de Kwakkenbergweg. Ook de Theresiaweg werd afgezet. Aan het begin van de middag werd de weg weer vrijgegeven. Dit was na afronding van uitgebreid technisch sporenonderzoek door VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) en het wegslepen van de voertuigen.

De toedracht is zover nu bekend als volgt: de 74-jarige bestuurder wilde vanaf de Theresiaweg de Sophiaweg oprijden, in de richting van de Koning Davidlaan. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de 24-jarige bestuurster die op de Sophiaweg reed. Daardoor ontstond een aanrijding in de flank.
Provincie:
Tag(s):