zondag, 26. juni 2011 - 10:02

Brandweer pakt groots uit op Veiligheidsdag in Veghel

Veghel

De jubilerende brandweervereniging van Veghel heeft zaterdag een groots opgezette "Veiligheidsdag" georganiseerd. In en rondom de brandweerkazerne aan het Stadhuisplein was van alles te zien en te doen wat in het teken stond van de brandweer. De brandweervereniging uit Veghel bestaat dit jaar 60 jaar en dat was een mooie reden om deze dag te organiseren aldus de organisatie.

Ondanks het regenachtige weer was er veel belangstelling voor de "Veiligheidsdag". Er was veel te doen en te zien voor jong en oud. Voor de kinderen stonden er verschillende springkussens, diverse spelen waar ze met een echte brandweerslang mochten spuiten en ze konden op de foto in een echt brandweerpak.

Ook werden er verschillende demonstratie gegeven op het evenemententerrein. Zo demonstreerde de brandweer onder andere hoe men een persoon bevrijdt uit een autowrak. Men bootste zelfs een explosie na van een klein gasflesje. De heftige vuurbal welke ontstond deed de menigte die aandachtig stond toe te kijken schrikken. Ook was er een reddingshonden team aanwezig welke diverse demonstraties gaf.

Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):