donderdag, 6. januari 2011 - 23:07

Brandweer rondt bluswerk Chemie-Pack Moerdijk af

Moerdijk

Donderdag aan het begin van de avond zijn er nieuwe meetgegevens bekend geworden van het RIVM/MOD.

Deze ondersteunen eerdere metingen: er is geen aanwijzing gevonden dat er tijdens de brand mensen in contact zijn gekomen met hoge concentraties gevaarlijke stoffen. De verklaring hiervoor zou kunnen zijn, dat de rook heel snel ver omhoog is getrokken, aldus de crisisstaf.

Laatste brand geblust
Inmiddels heeft de brandweer vanavond rond tien uur het blussen van de grote brand in het bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk zo goed als heeft afgerond. Wel blijven brandweerlieden stand-by mocht ergens het vuur nog oplaaien.

De brandweer heeft ruim dertig uur achtereen geblust. Uit de hele regio en zelf daarbuiten werden brandweermensen en experts ingezet om samen de brand te bestrijden. Ook Defensie speelde een belangrijke rol. E-One blusvoertuigen van Defensie zijn zeker tot vannacht betrokken geweest bij het nablussen van de grootschalige brand bij Chemie-Pack in Moerdijk.

Onderzoek Onderzoeksraad voor Veiligheid


Het is nog onduidelijk hoe de brand bij chemiebedrijf Chemie-Pack in Moerdijk is ontstaan. Dat heeft de burgemeester Peter van der Velden van Breda donderdag laten weten op een persconferentie.

De onderzoeksraad voor Veiligheid van Mr. Pieter van Vollenhoven, is begonnen met een onderzoek. Het begin van het onderzoek is vooral gericht op het verzamelen van feiten. Mogelijk wordt in het onderzoek ook gekeken naar de schadelijke stoffen die bij de brand zijn vrijgekomen.
Provincie:
Tag(s):