maandag, 19. september 2011 - 18:09

Brandweer ’s-Gravenpolder Nederlands kampioen in klasse 112

Voor het tweede opeenvolgende jaar is een brandweerploeg van de gemeentelijke Brandweer Borsele Nederlands kampioen geworden op de landelijke finale brandweerwedstrijden.

Voor het tweede opeenvolgende jaar is een brandweerploeg van de gemeentelijke Brandweer Borsele Nederlands kampioen geworden op de landelijke finale brandweerwedstrijden.

Nadat vorig jaar de brandweerploeg uit Ovezande er vandoor ging met de beker, neemt de ploeg van ’s-Gravenpolder hem dit jaar mee naar de kazerne. Afgelopen zaterdag streden de negen beste ploegen van Nederland in Oisterwijk voor de landelijke prijs Klasse 112 in en won de ploeg van ‘s-Gravenpolder de landelijke finale met 1400 punten. De ploeg had zich in drie voorrondes weten te kwalificeren voor deze wedstrijd.

De wedstrijd speelde zich af in een bos in de omgeving van Oisterwijk. Hier was na een politieachtervolging een auto op een boom gereden, waarbij de bestuurder gewond was geraakt en de brandweer ter assistentie werd opgeroepen. Tijdens het assisteren bij de politie en ambulance veroorzaakten enkele lichte explosies wat luide knallen en glasgerinkel in een naastgelegen restaurant. Hierdoor ontstond brand op de eerste verdieping, ontwikkelde zich rook, liep een ober snijwonden van het glas op en vluchten bezoekers van het terras. De brandweer moest daardoor gelijk inzetten op dit nieuwe incident om alle slachtoffers te redden en de brand te blussen. Tijdens de inzet verslikte een agent zich ook nog in een snoepje en raakte hierdoor bijna onwel. De chauffeur / pompbediener moest haar helpen om het snoepje uit haar keel te krijgen. Om de gehele klus te klaren werd o.a. de hulp ingeroepen van hulpverleningsvoertuig en een voertuig met watertank.

Na afloop van de wedstrijd vond in de avond de prijsuitreiking plaats door Burgemeester Hans Janssen in de brandweerkazerne van Oisterwijk.
Provincie:
Tag(s):