donderdag, 28. april 2011 - 21:53

Brandweer start met preventieve vluchten ondanks regen

Venlo

De brandweer Limburg-Noord is woensdag gestart met preventieve vluchten in verband met de droogte. Hiertoe zijn er nieuwe afspraken gemaakt met een bedrijf op Kempen Airport Budel. De verwachte neerslag de komende dagen is onvoldoende om het risico op brand in de natuurgebieden drastisch te verlagen, zo laat de brandweer weten. 



De afgelopen dagen konden geen preventieve vluchten worden uitgevoerd vanwege de problemen bij ASL in Beek. De vliegtuigen van dit bedrijf waren speciaal geprepareerd voor gebruik van de C-2000 verbindingsapparatuur. Gedurende de voorbije dagen heeft de politie helikopter en een vliegtuig in Eindhoven standby gestaan voor inzet. 
Nu is er een oplossing gevonden door samenwerking met een bedrijf op Kempen Airport Budel. Doordat het vliegtuig is voorzien van satelliettelefoon zijn er geen speciale C-2000 voorzieningen nodig en kan er dus direct worden gestart met vliegen. 



De neerslag die sinds woensdag is gevallen is te weinig om het risico voor natuurbranden te verkleinen, volgens de brandweer. Dat is ook de reden waarom besloten is om toch te starten met de preventievluchten.
Provincie:
Tag(s):