woensdag, 11. mei 2011 - 10:57

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht wint Gouden Rookmelder

Utrecht

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft op dinsdag 10 mei de Gouden Rookmelder gewonnen voor het project Eerste Hulp Bij Ontruimen (EHBO). Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste preventieactie van de landelijke brandpreventieweken.

Tijdens een bijeenkomst van de brandpreventieweken besliste het publiek in het voordeel van het VRU-project. Naast de VRU waren ook de preventieacties van veiligheidsregio Haaglanden en Amsterdam-Amstelland genomineerd voor de prijs.

In het kader van het project is onder zorginstellingen een set verspreid waarmee ‘op tafel’ een ontruimingsoefening geoefend kan worden. Voordeel van deze manier van oefenen is dat het makkelijk in te passen is in bijvoorbeeld werkoverleggen. Voor veel zorginstellingen is het immers lastig om alle medewerkers regelmatig te betrekken bij het oefenen van een ontruiming. Hoewel de oefening nooit een echte ontruimingsoefening vervangt, maakt het (meer) mensen bewust van hun rol tijdens een incident. Op de website www.eerstehulpbijontruimen.nl staat meer informatie over het project.
Provincie:
Tag(s):