dinsdag, 15. maart 2011 - 15:56

Brandweer ZuidWest Drenthe helpt Toon Hermans Huis ‘uit de brand…’

Hoogeveen

Brandweer ZuidWest Drenthe werkt op 18 en 19 maart mee aan NL DOET. Dit is een landelijke vrijwilligersactie georganiseerd door het Oranje Fonds. Circa twintig vrijwilligers van Brandweer ZuidWest Drenthe gaan onder de noemer van deze actie de tuin opknappen van het Toon Hermans Huis Drenthe. Het initiatief ligt bij het Promotieteam van de brandweer.

Het Promotieteam is bijvoorbeeld actief bij de Brandweerscholendag en 112dagen en het team is ook regelmatig te vinden op zomermarkten. Zij laten inwoners kennismaken met het werk van de brandweer en wat de brandweer kan betekenen voor de samenleving. Dit vanuit de waarden behulpzaam, deskundig, daadkrachtig. Het behulpzame karakter van de brandweer komt bij NL DOET goed naar voren.

De districtcommandant a.i. Albert Jan Giethoorn geeft aan verheugd te zijn over de deelname van de vrijwilligers. “Hiermee bevestigen we dat Brandweer ZuidWest een organisatie is die midden in de samenleving staat.”

Het Toon Hermans Huis is een inloophuis in de regio waar mensen die in aanraking komen met kanker binnen kunnen lopen. Het huis gaat vanaf mei open en is gevestigd aan de Hoofdstraat 1 in Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):