dinsdag, 5. juli 2011 - 22:30

Brandweerduikers halen man uit water

Rotterdam

Aan de Kandelaarweg in Rotterdam is dinsdagavond een man te water geraakt. Dat gebeurde ter hoogte van de Kandelaarbrug, die de Kandelaarweg en de Rotterdamseweg in Delft met elkaar verbind.

Er werden onder andere drie duikploegen gealarmeerd; Delft en Den Haag van de regio Haaglanden, en de duikploeg van Schiedam uit de regio Rotterdam-Rijnmond. De duikers vonden al snel het lichaam van de man onder de brug.

Het zou mogelijk gaan om een visser die door nog onbekende oorzaak in het water viel. Getuigen zagen de man bij het water, maar een kort moment later was hij verdwenen. Daarop werden de hulpdiensten gebeld.

Nadat de bewusteloze man op het droge was gebracht werd er direct gestart met de reanimatie. Na ongeveer drie kwartier is de man, met een hartritme, met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De ambulance moest daarvoor eerst omrijden van de Delft-kant naar de Rotterdam-kant.

De spullen van de ambulance zijn door een man met een bootje overgevaren, terwijl de hulpverleners zelf omliepen over de brug. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):