zaterdag, 25. juni 2011 - 9:55

Brandweerman omver gereden bij drukke TT nacht

Assen

De TT nacht in Assen is over het algemeen zonder noemenswaardige problemen verlopen. De sfeer was volgens de politie overwegend gezellig en feestelijk. Volgens de gemeente Assen hebben ongeveer 55.000 bezoekers de avond en nacht bezocht.

Aanhoudingen
Bij vechtpartijtjes en opstootjes, waar in alle gevallen direct op is gereageerd door de politie, zijn 31 personen aangehouden. Deze vonden bijna allemaal plaats in de binnenstad. De aangehouden verdachten worden zoveel mogelijk direct verhoord en afgehandeld. Voor feiten als mishandeling met letsel en belediging van de politie zijn boetes uitgedeeld tot maximaal € 850,-.

Gewond
In Witten raakte een brandweerman licht gewond toen hij als lid van een handhavingsteam op de Witterhaar door de bestuurder van een scooter omver werd gereden. Deze bestuurder reed daarna door en wordt nog gezocht.

Alcohol en verkeer
Vier bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Verder werden voor verschillende verkeersovertredingen, bijvoorbeeld niet dragen gordel of helm en niet handsfree bellen, proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerstoezicht
Zaterdagmorgen schakelt de politie om van het begeleiden van het TT Festival naar begeleiding van de verkeerstromen naar het circuit.
Provincie:
Tag(s):