zaterdag, 8. januari 2011 - 10:41

Brandweermensen Almere geschorst om openlijke kritiek

Almere

In Almere zijn drie vrijwillige brandweerlieden geschorst omdat ze openlijk kritiek uitte rond de plannen van de regionale brandweer Flevoland.

Die willen, tot grote woede van de vrijwilligers, dat ze voortaan op de kazerne slapen tijdens een piketdienst. Daarnaast wil de korpsleiding dat voortaan wordt uitgerukt met vier in plaatst van zes man op een voertuig.

Volgens de landelijke Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers de VBV komt de weerstand tegen de plannen niet uit de lucht vallen. Al vanaf begin 2010 zijn de plannen van de korpsleiding in Almere met regelmaat onderwerp van discussie, zowel in de Ondernemingsraad als ook in de Tweede Kamer.

Ondanks de omvangrijke kritiek en diverse andere oplossingsrichtingen, gaat de korpsleiding gewoon door met de uitvoering van haar beleid; zelfs als dit buiten de wettelijke kaders valt.

Het schorsen van drie Vrijwilligers om het uiten van kritiek gaat de VBV echt veel te ver. Wij zullen daarom onze leden in de gemeente Almere bijstaan met raad en daad’’.

Ook de SP is zich politiek met de zaak gaan bemoeien. Al bij de overgang van de lokale Brandweer naar de regio waren er volgens de SP te weinig zekerheden voor de veiligheid van burgers en brandweerpersoneel ingebouwd.

De SP-fractie heeft toen ook als enige tegengestemd. ‘Wij konden toen voorzien dat het zou leiden tot deze chaos die nu is ontstaan’.Gezien de ernst van deze ontstane situatie heeft de SP-fractie een agendaverzoek ingediend. Zoals het zich nu laat aanzien zal dit op de agenda van 13 januari staan.
Provincie:
Tag(s):