dinsdag, 3. mei 2011 - 22:55

Brede opleiding helpt Drentse jongeren aan werk

Emmen

De brede basisopleiding heeft ervoor gezorgd dat 180 Drentse jongeren tussen de 16 en 27 jaar weer naar school of aan het werk zijn gegaan. Dit zijn vooral jongeren zonder startkwalificatie en met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De opleiding is speciaal ontwikkeld, zodat jongeren zich kunnen oriënteren op vervolgopleidingen en werk. Zij behalen tegelijkertijd enkele certificaten, voor bijvoorbeeld veiligheid en hygiëne. Ook bezoeken de jongeren bedrijven en leren zij zichzelf presenteren bij werkgevers. Vorige week zijn er nog eens 77 jongeren geslaagd voor de opleiding die in totaal twee maanden duurt. De verwachting is dat 80% van deze jongeren ook weer naar school of aan het werk gaat. Deze resultaten maken de brede basisopleiding een zeer succesvol project van het Actieplan Jeugdwerkloosheid, waarmee de jeugdwerkloosheid wordt tegengegaan.

De brede basisopleidingen zijn door de Werkpleinen in Emmen, Assen en Hoogeveen in samenwerking met het Alfa College en het Drenthe College ontwikkeld. Veel jongeren ervaren de unieke opleiding als positief, zo ook de 23-jarige Dennis Sok uit Hoogeveen. “Door de brede basisopleiding heb ik enkele certificaten gehaald, zoals VCA en een Heftruckcertificaat.
Aankomende maandag start ik bij Plastinum in Emmen. Bij dit bedrijf hebben we een oriëntatiebezoek gemaakt en het bedrijf sprak me direct enorm aan. Doordat ik geleerd heb hoe ik moet solliciteren en mezelf moet presenteren, is het me gelukt hier aan de slag te komen. Zonder de brede basisopleiding, was me dit waarschijnlijk niet gelukt.”
Provincie:
Tag(s):