donderdag, 8. december 2011 - 13:55

Broer en zus stelen meer dan 20 jaar pensioengeld

De politie heeft woensdag een 68-jarige man uit Millingen aan de Rijn aangehouden die ervan verdacht wordt al vanaf 1990 het pensioen van een niet nader bekendgemaakt persoon te hebben gestolen.

De man zou het pensioengeld van de benadeelde door het pensioenfonds hebben laten overboeken op een andere rekening. Deze rekening stond op naam van de benadeelde, maar de benadeelde wist niet van het bestaan van deze rekening. Vervolgens zou de verdachte dit geld via contante geldopnames hebben opgenomen van de rekening. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) van Arnhem donderdag bekendgemaakt.

Zijn 61-jarige zus, eveneens uit Millingen aan de Rijn, werd een dag eerder aangehouden. Zij wordt ervan verdacht de Nederlandse woning van benadeelde persoon, die in het buitenland woont, te hebben onderverhuurd. Hiervan was benadeelde niet op de hoogte en hij ontving geen huurinkomsten.

In totaal heeft de benadeelde een schade geleden van bijna € 370.000,-.

De verdachten werden aangehouden nadat de politie Gelderland Midden onderzoek had gedaan naar diefstal van pensioengeld.

Het onderzoek werd gestart nadat de benadeelde persoon in 2011 aangifte had gedaan van diefstal van pensioen/c.q. oplichting en/of valsheid in geschrifte.

Het Openbaar Ministerie in Arnhem beoordeelt het dossier om te bezien of er verdere juridische stappen worden ondernomen tegen de verdachten.
Provincie:
Tag(s):