donderdag, 27. oktober 2011 - 8:49

Bromfiets haalt 120 km/h op rollentestbank politie

Waddinxveen

Woensdagmiddag heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden in Waddinxveen op de Dreef een bromfiets gecontroleerd, die op de rollentestbank 120 km/h reed. 'Na correctie is dit 108 km/h, terwijl bromfietsen niet harder dan 45 km/h per uur mogen kunnen rijden', meldt de politie donderdag.

Bij de eerste meting kregen de politieagenten het vermoeden dat er met de bromfiets geknoeid was. Na een eerste technisch onderzoek op de controlelocatie, bleek de bromfiets bij een tweede meting ineens 120 km/h te rijden op de rollentestbank.

Gezien deze forse overschrijding is na telefonisch overleg met het Openbaar Ministerie besloten om de bromfiets direct in beslag te nemen. Tevens zal er nog nader technisch onderzoek naar de bromfiets plaatsvinden.

Het Openbaar Ministerie zal binnenkort beslissen of de eigenaar zijn bromfiets terug zal krijgen of niet en wat de straf zal zijn. Daarnaast is ook het kentekenbewijs ingevorderd, wat standaard gebeurt als de overschrijding meer dan 15 km/h bedraagt.

Hazerswoude-dorp
Eerder werden in Hazerswoude-Dorp tussen 07.15 uur en 12.00 uur nog 36 snor- en bromfietsen gecontroleerd, waarvan er acht te snel konden rijden. De bestuurders hebben direct een bekeuring ontvangen. In twee gevallen is het kentekenbewijs ingevorderd, omdat de overschrijding meer dan 15 km/h bedroeg.

Ingevorderd kentekenbewijs
Bij een ingevorderd kentekenbewijs mag er niet meer met het voertuig op de openbare weg worden gereden, totdat deze opnieuw gekeurd is. Bij controles van het Regionaal Verkeershandhavingsteam worden de ingevorderde kentekenbewijzen doorgestuurd naar de RDW.

In overleg met de eigenaar zal de RDW de snor- en bromfietsen keuren en vervolgens beslissen of deze weer wordt toegelaten op de openbare weg.
Provincie:
Tag(s):