woensdag, 14. september 2011 - 9:50

Bromfietsers op de bon in Venray

Venray

De Verkeershandhavingsteams van de politie Limburg-Noord en Limburg-Zuid hebben dinsdag een gezamenlijke controle uitgevoerd. In de omgeving van de Zuidsingel in Venray Naast een controle op brom- en snorfietsers werd ook bekeurend opgetreden voor het niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen.

Brom- en snorfietsen werden op de rollentestbank gecontroleerd op hun constructiesnelheid en remmen en banden kregen een controle. Ook moesten de bestuurders hun rijbewijs, kentekenbewijs en verzekeringspapieren tonen.

Er werden 40 brom- en snorfietsers door de controle geloodst.
Van al deze voertuigen bleken vier snorfietsers een te hoog vermogen te hebben, met als hoogste snelheid 48 km/u. Eénmaal werd bekeurd voor een losse kinband van de helm. Eénmaal voor het niet hebben van een verzekering voor de bromfiets. Tweemaal voor het rijden zonder rijbewijs AM en driemaal voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs.

Bij de automobilisten werd 27 maal geverbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel, zeven maal voor niet handsfree bellen, en éénmaal voor een vervallen APK-keuring.
Provincie:
Tag(s):