dinsdag, 2. augustus 2011 - 17:47

Brugwachter Ketelbrug vrijgesproken

De 67-jarige brugwachter van de Ketelbrug is dinsdag door de rechtbank Zwolle-Lelystad vrijgesproken. Dit heeft de Rechtbank Zwolle-Lelystad dinsdag bekendgemaakt.

Knop
De man werd door het Openbaar Ministerie verweten dat door zijn toedoen, namelijk het indrukken van een knop, de Ketelbrug op de A6 op 4 oktober 2009 is opengegaan nadat de brug juist weer was gesloten.

Vervolgens is een auto, komend vanuit de richting Emmeloord, tegen het bewegende brugdeel aangereden. Twee inzittenden liepen een gebroken borstbeen op, één met daarbij nog gekneusde ribben en een kind dat achterin zat een gebroken arm.

De man stond op 19 juli 2011 terecht. De brugwachter ontkende dat hij de bedoelde knop had ingedrukt. De rechtbank is van oordeel dat uit de diverse onderzoeken door deskundigen niet zonder meer is komen vast te staan dat de brugwachter de knop heeft ingedrukt.

Volgens de deskundigen is de logrol, waarop geregistreerd is dat op die datum de knop handmatig is ingedrukt op het betreffende tijdstip, niet volledig betrouwbaar. Het is niet onmogelijk dat door technische fouten een dergelijke registratie volgt.

'Al met al is de rechtbank van oordeel dat niet kan worden vastgesteld dat de brugwachter de knop heeft ingedrukt, zodat hem geen schuld aan het ongeval kan worden verweten', aldus de rechtbank.
Provincie:
Tag(s):