maandag, 7. maart 2011 - 17:57

Brugwachter vervolgd voor ongeluk op Ketelbrug

Swifterbant

De brugwachter van de Ketelbrug die dienst had op 4 oktober 2009 zal worden vervolgd. Dat heeft de officier van justitie van het Openbaar Ministerie in Lelystad maandag besloten.

Op die dag vond op de brug een ernstig ongeval plaats. De brugwachter wordt verweten dat door zijn schuld vier personen zwaar gewond zijn geraakt.

De officier meent dat het ongeluk voorkomen had kunnen worden. Op het moment van het ongeval stond het bedieningspaneel op handmatige bediening. Dat vereist extra aandacht van de brugwachter. Toch heeft de brugwachter de verkeerde knop ingedrukt waardoor de brug open ging.

De officier heeft zich voor het nemen van zijn beslissing mede gebaseerd op onderzoek van een technisch installatiebureau. De zaak zal rond de zomer voor de rechtbank in Lelystad worden behandeld. Een datum is nog niet bekend.

Op zondag 4 oktober 2009 ging de Ketelbrug na dat deze gesloten was, plotseling weer open terwijl er auto's op de brug reden. De slagbomen waren niet vooraf naar beneden gegaan. Ook het sein van de rode waarschuwingslampen was niet gaan knipperen.

Eén auto reed tegen het omhoog gekomen wegdeel aan. De vier inzittenden van deze auto raakten gewond. Andere auto's botsten op elkaar omdat ze door het hellende vlak plotseling naar achteren reden.
Provincie:
Tag(s):