donderdag, 23. juni 2011 - 20:05 Update: 08-07-2014 0:58

Bruins: 'Been is mij als mens tegengevallen'

(Elfvoetbal) Luigi Bruins en Mario Been zijn nooit vrienden geweest en zullen dat waarschijnlijk ook niet meer worden. Na een vierjarig dienstverband kreeg Bruins eind mei te horen dat hij deze zomer mag vertrekken. Nu de 24-jarige middenvelder transfervrij is, doet hij zijn boekje open.

"Vorig seizoen hebben we voor het eerst goed met elkaar gesproken", begint Bruins zijn relaas tegen VI. "Ik heb eerlijk gezegd hoe ik over hem dacht. 'Wat vind je van mij als mens?', vroeg de trainer mij. Ik heb hem gezegd dat hij mij was tegengevallen. Ik vond het onverteerbaar dat hij mij zonder iets te zeggen passeerde. Geen enkele uitleg, niks. Hij ging er wat mee doen, zei hij."

Niet veel later ging het opnieuw mis. Bruins kreeg speelminuten tegen FC Twente, maar leed met Feyenoord een 2-1 nederlaag. "Ben zei tegen me dat ik niet slechter ben dan Theo Janssen. Janssen, om wat voor reden dan ook, speelde tegen ons inderdaad niet sterk. Wij wel. We hadden moeten winnen en ikzelf speelde niet slecht, maar we verloren daar onterecht met 2-1. Een week later kwam Been naar me toe. Hij wilde praten. 'Luigi, jij gaat niet starten', zei Been. Toen zei hij wél waarom."

De uitleg van Been stemde de technisch begaafde middenvelder echter niet tevreden. "Met Marcel Meeuwis had hij wat meer balans op het middenveld. Maar ja, dan vraag ik me weer af: wat is balans? Of belangrijk zijn in de kleedkamer, wat is dát dan? Volgens mij was er uit tegen FC Twente genoeg balans in het elftal, want we speelden daar onze beste wedstrijd van het seizoen. Maar goed, ik kreeg in elk geval uitleg."
Categorie:
Tag(s):