woensdag, 9. november 2011 - 17:20

Brunssum onthult NAVO-komborden

Brunssum

In Brunssum is woensdag het eerste exemplaar van een nieuw gemeentelijk kombord onthuld. Met het nieuwe kombord wil Brunssum zich nadrukkelijk profileren als thuisstad van het NAVO-hoofdkwartier en de bijzondere band bevestigen tussen Brunssumers en de mannen en vrouwen die op de basis werkzaam zijn en in Brunssum en omgeving met hun gezinnen wonen.

Begin juni 2011 nam de NAVO in Brussel het besluit om het Joint Force Command (JFC) Headquarters voor Brunssum te behouden. Uit de reacties op dit besluit bleek een grote verbondenheid van Brunssum en de gehele regio met de NAVO-basis.

Het gemeentebestuur van Brunssum besloot om die verbondenheid te illustreren door het plaatsen van speciale komborden langs alle belangrijke invalswegen van Brunssum. De komborden dragen de tekst ‘Host to NATO, Home to You’. Daarmee profileert Brunssum zich sterker als thuisstad van de basis en van de vele honderden gezinnen die op de basis werken. Brunssum verwacht hiervan vruchtbare uitwisselingen op cultureel en maatschappelijk vlak, maar ook gunstige effecten op de lokale economie. Wethouder De Boer: “Het hoofdkwartier geeft jaarlijks 80 tot 100 miljoen euro uit in deze regio. Voor ondernemers liggen in Brunssum dus geweldige kansen”.

Het 'NAVO-bord' zal uiteindelijk aan alle invalswegen van Brunssum komen te hangen, 14 in totaal.
Provincie:
Tag(s):