dinsdag, 22. maart 2011 - 9:53

Brunssum verplaatst tijdelijk bomen voor woningbouw

Brunssum

De gemeente Brunssum gaat 14, deels 100 jaar oude, bomen in het hart van Treebeek verplaatsen. De bomen worden verplant vanwege diverse bouwactiviteiten op en rondom het Treebeekplein. De operatie vindt plaats in de week van 28 maart 2011 en zal enkele dagen in beslag nemen.

De bomen die verplaatst worden, zijn 9 haagbeuken, 4 lindebomen en een eik. De haagbeuken en eik zijn ongeveer 40 jaar oud, de lindebomen zijn naar schatting een eeuw oud. De bomen staan op en rondom de plantsoenen tussen de Wijenweg/Schildstraat en het Treebeekplein. De portiekflats die hier stonden, zijn in 2009 en 2010 gesloopt. De bomen worden nu tijdelijk verplaatst om de bouw van grondgebonden woningen op deze locatie mogelijk te maken. De 9 haagbeuken worden tijdelijk ‘in depot’ achter het Casino op het Treebeekplein gezet, om na 1 à 2 jaar teruggeplant te worden in de straatjes die dwars op het Treebeekplein komen te lopen.
De lindebomen komen aan de rand van het Treebeekplein te staan en de eik komt bij een toekomstige parkeerplaats te staan. Op hun definitieve nieuwe plek gaan de bomen de daar aanwezige boomstructuur verder te versterken.
Provincie:
Tag(s):