donderdag, 25. augustus 2011 - 10:02

Brunssum wil kindermarkt tijdens weekmarkt

Brunssum

De gemeente Brunssum gaat kijken of de weekmarkt kan worden aangevuld met een kindervrijmarkt. Het gaat voorlopig om een proef op twee zaterdagen, op 24 september en 22 oktober. Aan de kindervrijmarkt mogen kinderen tot en met 16 jaar deelnemen.

Met de kindervrijmarkt wil de marktcommissie een bezoek aan de weekmarkt ook voor jongeren aantrekkelijk maken. Wethouder Thomas Gelissen ziet ook een andere meerwaarde. “Het is belangrijk dat jongeren al op jonge leeftijd leren hoe om te gaan met geld. Veel kinderen groeien op zonder voldoende besef van de waarde van spullen die ze van thuis uit meekrijgen. Met de kindervrijmarkt hopen we ze een economische basis mee te geven en hun financiële weerbaarheid te versterken”.

Om te voorkomen dat de kindervrijmarkt voor oneigenlijke, commerciële doeleinden wordt gebruikt, geldt er een aantal regels. Zo mogen op de kindervrijmarkt alleen gebruikte goederen worden aangeboden. De spulletjes moeten te maken hebben met de leef- en interessewereld van kinderen. Dus wel speelgoed, maar bijvoorbeeld geen meubels.
Provincie:
Tag(s):