maandag, 7. maart 2011 - 9:47 Update: 08-07-2014 1:00

Buitenaards leven ontdekt in meteoriet

Een wetenschapper van NASA zegt dat hij de gefossiliseerde resten van buitenaardse bacteriën heeft aangetroffen in enkele meteorieten.

Het gaat om wormachtige fossielen die onderzoeker Hoover aantrof in een zeer zeldzame meteoriet die hij voor onderzoek in stukken splitste. De foto's die hij ervan nam zijn eergisteren gepubliceerd in het Journal of Cosmolog.

Hoover is ervan overtuigd dat zij hun leven niet danken aan een besmetting nadat de meteoriet de Aarde had geraakt. Volgens Hoover zijn ze ontstaan in de ruimte en afkomstig van levende organismen in kometen, meteorieten of andere hemellichamen. "Ik beschouw deze vondst als een aanwijzing voor het feit dat leven verder verspreid is dan enkel op aarde", aldus Hoover.

De gevonden fossielen wijken niet veel af van wat er op aarde rondkruipt. Andere lijken totaal niet wat er aan fossielen op aarde is gevonden.

Volgens collega-wetenschappers zijn de gevolgen van deze ontdekking "enorm", "uitzonderlijk belangrijk", "buitengewoon". Maar er blijft scepsis. David Marais, een astrobioloog van de Nasa, is terughoudend om de conclusies van Hoover te delen.
Categorie:
Tag(s):