zaterdag, 12. februari 2011 - 22:09 Update: 08-07-2014 1:00

Buitenspelers bezorgen Feyenoord eerste winst van 2011

Rotterdam

(ElfVoetbal) Feyenoord heeft voor het eerst dit kalenderjaar een overwinning behaald.

In de eigen Kuip won de ploeg van Mario Been met 2-1 van Heracles Almelo. Beide ploegen hebben nu 24 punten.

De basis van de winst werd in de eerste 45 minuten gelegd. De eerste helft was duidelijk voor Feyenoord, dat in de buitenspelers Diego Biseswar en Ryo Miyaichi de gevaarlijkste mensen had. Het was dan ook geen toeval dat eerstgenoemde de aangever was bij de 1-0 en de Japanner de afmaker. Na een voorzet van Biseswar kapte Miyaichi tegenstander Willie Overtoom uit en schoot hij met links raak in de korte hoek.

De Arsenal-huurling was later dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn vlammende schot werd gekeerd door Remko Pasveer. Na 33 minuten moest de goalie echter alsnog vissen, toen Biseswar met links de bal prachtig in de verre hoek krulde: 2-0.

Voor de thuisploeg leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat Stefan de Vrij op slag van rust Samuel Armenteros vasthield op het randje van het strafschopgebied. Heracles vroeg om rood, De Vrij kreeg geel en Mark-Jan Fledderus schoot de vrije trap feilloos binnen: 2-1.

Na rust verhoogde Heracles de druk, zonder tot grote kansen te komen. Twintig minuten voor tijd kreeg Luc Castaignos de kans om het duel te beslissen, maar Birger Maertens haalde zijn inzet van de lijn.

Daardoor bleef het spannend tot het laatste moment. Omdat Everton in blessuretijd een opgelegde kans miste, kon Feyenoord de eerste driepunter van het kalenderjaar bijschrijven. Door de overwinning komen de Rotterdammers in punten gelijk met de Almeloers en staan ze nu veertiende.